Worden honden verdrietig als we op vakantie gaan?

Meestal zal uw hond een rouwperiode doormaken die een paar dagen tot enkele weken kan duren, afhankelijk van hoe lang u weg bent. Ja, honden kunnen last hebben van depressies, en ja, het kan voor hen slopend zijn.

Worden honden verdrietig als we op vakantie gaan?

Meestal zal uw hond een rouwperiode doormaken die een paar dagen tot enkele weken kan duren, afhankelijk van hoe lang u weg bent. Ja, honden kunnen last hebben van depressies, en ja, het kan voor hen slopend zijn. Zal mijn hond me missen als ik op vakantie ga? Je hond zal je missen als je op vakantie gaat, maar zal het beter aan als je hem in bekwame handen laat. Als u weet dat uw hond last heeft van verlatingsangst wanneer u op vakantie gaat, laat hem dan achter bij iemand die hem veel aandacht zal geven, zodat hij u niet te veel mist.

Honden en mensen hebben een andere relatie met de tijd. Mensen kijken naar een horloge of briefje waar de zon aan de hemel staat. Uit een onderzoek bleek echter dat honden een beperkter gevoel hebben van hoe de tijd verstrijkt. Het ontdekte dat honden zeker de opwinding voelen wanneer hun baasjes terugkeren, maar de duur van de afwezigheid lijkt niet veel verschil te maken in het niveau van de emotie.

Je hond kan snel en gemakkelijk je emoties oppikken. Als je je zorgen maakt om hem te verlaten, zal hij zich zorgen maken dat je weggaat. Als je je op je gemak voelt (hoewel je hem natuurlijk mist), zal je hond hetzelfde voelen. Ja, het komt goed met je hond als je op vakantie gaat.

Honden zijn veerkrachtig en als je de juiste stappen neemt om ervoor te zorgen dat er goed voor hem wordt gezorgd, dan komt het prima met hem. Jennifer Freeman, DVM, huisdierenarts en huisdierenverzorgingsexpert van PetSmart, vertelde Elite Daily: „Honden zijn sociale wezens, dus meestal, als ze met rust worden gelaten, slapen ze waarschijnlijk of kijken ze uit de ramen en houden ze dingen in de gaten. Wanneer u op zoek bent naar de ideale manier om voor uw hond te zorgen terwijl u op vakantie bent, zijn er een paar belangrijke punten om in gedachten te houden. Hoewel het misschien prima is voor een kratgetrainde hond, kan instappen in een kooi angst veroorzaken voor een hond die er niet aan gewend is.

Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat het geen goede of verantwoorde beslissing is om uw hond gedurende langere tijd zonder zorg alleen in huis te laten. Zoals altijd is het absoluut noodzakelijk om rekening te houden met het temperament van uw hond, hun reactie op verandering en bereidheid om te reizen; maar dit is echt een fantastische kans om uw band met uw hond te versterken en u zich geen zorgen te hoeven maken dat u hem achterlaat. Afhankelijk van hoeveel van de twee dagen u buitenshuis doorbrengt, kunt u een vriend, buurman of familielid vragen om een of twee keer langs te komen om uw hond te controleren en liefdevol gezelschap te bieden. Schreeuwen tegen uw hond kan hem langer beïnvloeden dan de tijd dat u tegen hem schreeuwt en gedragsproblemen veroorzaken.

Ik heb geleerd dat je hond die zoveel voor je betekent niet zomaar ergens moet worden geschoven voor je gemak terwijl je een week of twee op vakantie gaat. Je hond kan voelen hoe je je voelt en weet instinctief dat je op het punt staat door de voordeur te komen. Honden associëren hun baasjes overdag met verschillende evenementen, waaronder maaltijden (en de tijd dat ze worden afgeleverd), wandelingen en lekkernijen. Tenzij uw hond lijdt aan verlatingsangst of een vorm van trauma, heeft hij niet per se duidelijke gedachten over de vraag of u terugkomt.

Als je je zorgen gaat maken of je hond in orde is, kun je die dingen niet doen. De waarheid wordt verteld, niemand weet echt wat er in het hoofd van een hond omgaat gedurende een tijdsbestek dat meer dan een paar uur lang is.