Welke Britse luchtvaartmaatschappijen staan huisdieren toe in de cabine?

Loganair is de enige Britse luchtvaartmaatschappij die huisdieren toestaat om als ingecheckte bagage te reizen. Dit geldt voor bijna al hun „binnenlandse vluchten”, waarbij binnenlandse vluchten worden gedefinieerd als vluchten die worden uitgevoerd binnen het gemeenschappelijke reisgebied van het VK, inclusief de Kanaaleilanden en het eiland Man, en de Republiek Ierland.

Welke Britse luchtvaartmaatschappijen staan huisdieren toe in de cabine?

Loganair is de enige Britse luchtvaartmaatschappij die huisdieren toestaat om als ingecheckte bagage te reizen. Dit geldt voor bijna al hun „binnenlandse vluchten”, waarbij binnenlandse vluchten worden gedefinieerd als vluchten die worden uitgevoerd binnen het gemeenschappelijke reisgebied van het VK, inclusief de Kanaaleilanden en het eiland Man, en de Republiek Ierland. Het is duidelijk dat uw favoriete luchtvaartmaatschappij sterk afhankelijk is van uw bestemming en de routes die beschikbaar zijn vanaf de dichtstbijzijnde luchthaven van vertrek. Als u bijvoorbeeld van Manchester naar Zuid-Spanje of Portugal reist, zijn uw meest haalbare luchtvaartkeuzes uit het VK met uw hond of kat in de cabine waarschijnlijk bij Tap Air Portugal of Lufthansa.

Of als u uw kat of hond in de cabine van Glasgow naar Duitsland of Frankrijk wilt vliegen, kunt u het beste Air France, KLM of Lufthansa bezoeken. Welke luchtvaartmaatschappij u ook kiest, vergeet niet om ervoor te zorgen dat u een reistas heeft die in overeenstemming is met de specificaties van de luchtvaartmaatschappij voor huisdieren die in de cabine vliegen, en dat uw hond of kat zich houdt aan de gewichts- en lengtebeperkingen. Het is ook van vitaal belang dat uw hond of kat over alle benodigde reisdocumentatie beschikt voor zowel het verlaten als het binnenkomen van het VK, en dat u uw huisdier beschermt tegen gevaarlijke ziekten waarvoor ze vatbaar kunnen zijn in het buitenland. Wanneer u British Airways-vluchten boekt, laten ze alleen uw huisdier toe om in de vracht te reizen.

En ze rekenen een vergoeding, afhankelijk van de grootte van het dier. Alleen hulphonden mogen gratis met de eigenaar in de cabine reizen. Aegean Airlines is opnieuw een van onze favorieten als het gaat om reizen met uw huisdieren. Een huisdier van minder dan 17 pond mag in de cabine reizen.

Sterker nog, als u uw doos bent vergeten, bieden de luchtvaartmaatschappijen u een huisdiervriendelijke wegwerpdoos die tegen minimale kosten in de cabine is toegestaan. Ik zou met een transportbedrijf voor huisdieren praten over de vraag of het voor hen haalbaar is om uw hond naar Noord-Cyprus (of in ieder geval Turkije) te vervoeren, vervolgens over te steken van Cyprus om herenigd te worden met uw hond en hem terug te brengen over de grens. Ik betaalde ook meer voor een Flexi-Pass-ticket, wat betekende dat ik op de eerste trein kon rijden die vertrok, en ik bezocht de dierenreceptie aan de Franse kant van dingen waar mijn papierwerk snel werd gecontroleerd en goedgekeurd, vandaar geen wachten in het VK. In plaats daarvan zal het vrachtbedrijf u adviseren waar u uw huisdier naartoe moet brengen op de reisdag, en hun personeel zal de nodige controles uitvoeren om ervoor te zorgen dat aan de vervoersvoorwaarden wordt voldaan.

Helaas staat geen enkele Britse luchtvaartmaatschappij huisdieren toe om in de cabine te vliegen (althans elke luchtvaartmaatschappij die commerciële luchthavens in en uit vliegt). Van de resterende Britse luchtvaartmaatschappijen staat minder dan de helft huisdieren toe om als vracht te reizen, zowel op binnenlandse vluchten als internationale vluchten in en uit het land. In overeenstemming met de International Air Transport Association (IATA) heeft elke luchtvaartmaatschappij een reisbeleid voor huisdieren, waarin de grootte- en gewichtsbeperkingen zijn vastgelegd voor het vliegen met huisdieren uit het VK in de cabine of het vrachtruim. De regels voor het meenemen van uw hond in een vliegtuig zijn afhankelijk van het land waar u naartoe gaat en op welke luchtvaartmaatschappij u een stoel hebt geboekt.

Vlieg naar de luchthaven Charles De Gaulle met Air France en Barry van Pet Moves haalt u op van de terminal en brengt u, uw huisdier en uw bagage via Eurotunnel naar het VK. Eastern Airways staat geen huisdieren toe aan boord van hun vluchten, behalve geleidehonden voor passagiers met een handicap. Helaas staat British Airways, inclusief BA CityFlyer, huisdieren niet toe om in de cabine of als ingecheckte bagage te reizen. Terwijl Jet2 huisdieren aan boord toestond, staat deze luchtvaartmaatschappij geen huisdieren meer toe om op hun vluchten te vliegen.

Bovendien moeten huisdieren met een gewicht van meer dan 75 kg meestal als lading reizen, aangezien luchtvaartmaatschappijen alleen katten en honden accepteren als ingecheckte bagage tot een bepaald gewicht en een bepaald gewicht en grootte.