Kunt u uw hond meenemen op vakantie uk?

Ja, u kunt uw hond, kat of fret naar het VK brengen zonder ze in quarantaine te hoeven parkeren. Je hoeft alleen maar een paar belangrijke regels te volgen.

Kunt u uw hond meenemen op vakantie uk?

Ja, u kunt uw hond, kat of fret naar het VK brengen zonder ze in quarantaine te hoeven parkeren. Je hoeft alleen maar een paar belangrijke regels te volgen. Veel mensen denken nog steeds dat als ze hun huisdieren meenemen naar het VK, ze ze zes maanden in een quarantainekennel moeten plaatsen. Uw huisdier moet worden gevaccineerd tegen ziekten die we in het VK niet hebben, waaronder hondsdolheid.

Je huisdierpaspoort is niet langer geldig. Lange autoritten kunnen voor sommige honden moeilijk zijn, dus regelmatige stops zijn nodig om ze uit elkaar te halen. In plaats van te stoppen bij tankstations op de snelweg (waar heel weinig groen is), raden we een van deze briljante hondvriendelijke alternatieven aan. U vindt er prachtige tuinen, boerderijwinkels, pubs en cafés waar uw hond ook welkom is.

Als uw hond lijdt aan reisziekte, probeer hem dan wat gemberhondenkoekjes te geven vlak voordat u vertrekt. Vergeet niet dat uw hond volgens de wet te allen tijde veilig in uw voertuig moet worden vastgehouden. Dit kan in een reiskrat zijn, in de kofferbak met een rooster of met een veiligheidsgordel en harnas. Het is altijd fijn om een deken mee te nemen waar je hond op kan liggen, en zorg ervoor dat je altijd een koele temperatuur in de auto houdt.

Lesley Houghton reist regelmatig met haar hond (een nieuwe toevoeging aan het gezin in het afgelopen jaar) en verbleef onlangs in het Schoolhuis in Sandsend. Reizen met je hond naar het buitenland is na de Brexit iets moeilijker, maar dit betekent niet dat het onmogelijk is. Als uw hond in uw auto verblijft, kunt u het beste kiezen voor een van de snellere veerbootopties, zoals tussen Dover en Calais, vooral als u in de warmere maanden reist. Of u nu met uw hond reist met de auto, vliegtuig, trein of bus, er zijn een paar dingen die u in gedachten moet houden die de reis veiliger en ontspannender maken voor zowel u als uw huisdier.

Waar reizen met honden na de Brexit misschien veel moeite lijkt, is het vermeldenswaard dat als de vaccinaties van uw hond up-to-date worden gehouden, u de bloedonderzoeken niet voor elke reis hoeft te herhalen. Gelukkig, als het gaat om het nemen van langeafstandstreinen in het Verenigd Koninkrijk, is de situatie veel hondvriendelijker dan vliegen. Als u naar het buitenland gaat onder de Pet Travel Scheme (PETS), is het zelfs verplicht dat uw hond wordt gechipt. Wanneer u met een hond terugreist naar het VK, zijn vrijwel dezelfde transportopties beschikbaar, zoals opgenomen in deze lijst met goedgekeurde routes.

Ik heb beide ervaringen gehad met het vangen van taxi's in Londen - geweigerd of geaccepteerd (hoewel ik denk dat het hielp dat mijn hond klein is en in een draagtas zat). Betaalbare hotelketens in het VK die honden toestaan, zijn de meeste Ibis- en Travelodge-hotels, evenals vele Best Westerns en Holiday Inns. Daarnaast zijn er enkele bedrijven die specifiek zijn opgezet om honden langere afstanden tussen Europese landen en het VK te vervoeren, niet alleen over het kanaal. Het eerste waar u rekening mee moet houden wanneer u met uw hond naar een nieuwe plek reist, is de gezondheid en veiligheid van uw huisdier.

Sommige polissen kunnen zelfs bijdragen aan de kosten van geannuleerde vakanties of kennelkosten als u een ziekenhuisopname nodig heeft.