Wat zijn de hondendagen van de winter?

Ah ja, de hondendagen van de winter. Als het zo koud is dat zelfs de honden rond het vuur liggen en proberen warm te blijven.

Wat zijn de hondendagen van de winter?

Ah ja, de hondendagen van de winter. Als het zo koud is dat zelfs de honden rond het vuur liggen en proberen warm te blijven. De kat jaagt op de hond, krijgt een paar goede likken met zijn poten, maar is niet allemaal gepoft tot vier keer zijn werkelijke grootte zoals hij was toen Quetta voor het eerst thuiskwam. Voor velen roepen de „hondendagen” die zomerdagen op die zo verwoestend heet zijn dat zelfs honden hijgend op het asfalt zouden liggen.

Sirius maakt deel uit van het sterrenbeeld Canis Majoris, de „Grotere Hond”, waar Sirius zijn bijnaam voor honden krijgt, evenals de officiële naam, Alpha Canis Majoris. Sirius is een ster in een groep sterren die het sterrenbeeld Canis Major vormen, wat betekent „Grotere hond. Ranger is nog steeds een hold-out en heeft een sissende pasvorm elke keer dat hij de hond ziet voordat hij zich terugtrekt in zijn veilige haven de trap op. Deze straffend hete zomerdagen ontlenen hun naam aan een oud geloof over de helderste ster aan de hemel, niet aan de neiging van honden om rond te luieren in de hitte.

In plaats daarvan verwijzen de hondendagen naar Sirius, de helderste ster in het sterrenbeeld Canis Major, wat „grote hond” betekent in het Latijn en naar verluidt een van Orions jachthonden vertegenwoordigt. Verschillende berekeningen van de hondendagen hebben hun start overal geplaatst van 3 juli tot 15 augustus en duren 30 tot 61 dagen. In de oudheid werden de hondendagen meestal gerekend vanaf het verschijnen van Sirius rond 19 juli (Julian) tot het verlichten van regen en koele wind, hoewel Hesiodus het ergste van de zomer lijkt te hebben geteld als de dagen voorafgaand aan Sirius's terugkeer. In plaats daarvan worden de hondendagen puur geassocieerd met de tijd van de piektemperaturen en vochtigheid van de zomer.

De ogen zien er melkachtig van kleur uit en het zicht van de slang is verminderd totdat hij de oude laag afwerpt, meestal een paar dagen. De exacte data van de Dog Days kunnen van bron tot bron verschillen, en omdat ze traditioneel verbonden zijn met de dageraad opkomst van Sirius, zijn ze in de loop van de tijd veranderd. Terwijl de Kevin Durant-sweepstakes doorgaan, bleef de selectie van Miami Heat voor volgend seizoen een work in progress op dag 5 van gratis agentschap maandag.