Hoe worden hondendagen berekend?

Zo betekende de term Dog Days of Summer de 20 dagen ervoor en 20 dagen na deze uitlijning van Sirius met de zon 3 juli tot 11 augustus elk jaar. De hondendagen of hondendagen van de zomer zijn de hete, zwoele zomerdagen.

Hoe worden hondendagen berekend?

Zo betekende de term Dog Days of Summer de 20 dagen ervoor en 20 dagen na deze uitlijning van Sirius met de zon 3 juli tot 11 augustus elk jaar. De hondendagen of hondendagen van de zomer zijn de hete, zwoele zomerdagen. Ze waren historisch gezien de periode na de heliacale opkomst van het sterrensysteem Sirius (in de volksmond bekend als de Dog Star), die Hellenistische astrologie verband hield met hitte, droogte, plotselinge onweersbuien, lethargie, koorts, gekke honden en pech. Ze worden nu beschouwd als het heetste, meest ongemakkelijke deel van de zomer op het noordelijk halfrond.

De meest nauwkeurige berekening van hondenjaren moet rekening houden met het specifieke ras en de grootte van de betreffende hond. U kunt online onderzoek doen om speciale rekenmachines te vinden die de leeftijd van een hond schatten op basis van de grootte en het ras. Over Chinees gesproken, de term „hondendagen” bestaat in de volkstaal als (Sān fútiān, verlicht. Hoewel de term geen letterlijke relatie heeft met honden of welke vorm van hoektanden dan ook, wordt het sterk geassocieerd met de manier waarop oude Chinezen tijd registreerden door middel van astronomische metingen.

Een fútiān is in wezen een periode van warme dagen, en volgens Purple Bamboo Language School heet de eerste periode (chūfú, verlicht. Het idee van een „hondenjaar” is waarschijnlijk ontstaan als gevolg van het feit dat honden zich in een ander tempo ontwikkelen dan mensen. Wanneer de doordringende kracht en zwoele hitte van de zon afnemen, en almachtige Zeus de herfstregens stuurt, en het vlees van de mens zich veel gemakkelijker voelt, want dan gaat de ster Sirius over de hoofden van mannen, die geboren zijn uit ellende, slechts een tijdje overdag en neemt dan een groter deel van de nacht in beslag, wanneer hij zijn bladeren laat douchen op de grond en stopt met ontkiemen, het hout dat je met je bijl snijdt, is het minst vatbaar voor wormen. Gezien deze verschillen in levensverwachting op basis van ras en grootte, kunt u zien dat een eenvoudige formule van één mensenjaar gelijk aan zeven hondenjaren niet nauwkeurig zou zijn.

Kampeerders moeten elke dag een niet-agressieve hond meenemen, die minstens 6 maanden oud is, met een bewijs van vergunning en vaccin tegen hondsdolheid en hoogwaardige traktaties. Knopen, de honden die mijn 94 jaar zo hebben verrijkt, en niet te vergeten mijn huidige Cocker Spaniel, Winston, ik moet protesteren tegen de roeping van de slechtste dagen van de zomer „hondendagen. Astrologisch afgestemd op de hemel, merkten de Grieken en Romeinen op dat de ster Sirius (hond) opstond met de zon in de warme dagen van de zomer en de ster en hitte met elkaar verbond. Hondenjaren De levensduur van een hond is slechts een fractie van de gemiddelde levensduur van de mens, wat betekent dat een hond sneller ouder wordt in dezelfde tijd.

Honden (en katten) sterven vandaag in een alarmerend tempo aan kanker dat hartverscheurend, angstaanjagend en gruwelijk is. Hoewel hondenexperts het niet eens zijn over een standaardformule, zijn er enkele overeenkomsten in de manier waarop verschillende mensen over dingen denken. In de loop van de tijd voor veel hondenrassen kan deze variabele formule gemiddeld uitkomen op de algemene overtuiging dat één mensenjaar gelijk is aan ongeveer zeven hondenjaren. Hoe oud een hond zal leven, hangt van veel factoren af, waaronder het specifieke ras en de grootte als volwassene.

In de oudheid werden de hondendagen meestal gerekend vanaf het verschijnen van Sirius rond 19 juli (Julian) tot het verlichten van regen en koele wind, hoewel Hesiodus het ergste van de zomer lijkt te hebben geteld als de dagen voorafgaand aan Sirius's terugkeer. De auteurs schreven: „Deze studie werd uitgevoerd om de mythe uit te dagen dat het aantal infecties hoger is tijdens de hondendagen. Afhankelijk van het ras ervaart een hond de razende hormonen van de adolescentie overal van acht maanden tot twee jaar of langer.