Worden honden verdrietig als eigenaren weggaan?

Het is niet ongebruikelijk dat honden rouwen om het verlies van een persoon met wie ze een band hebben gehad en die niet langer aanwezig is. Hoewel ze de volledige omvang van menselijke afwezigheid misschien niet begrijpen, begrijpen honden wel het emotionele gevoel iemand te missen die niet langer deel uitmaakt van hun dagelijks leven.

Worden honden verdrietig als eigenaren weggaan?

Het is niet ongebruikelijk dat honden rouwen om het verlies van een persoon met wie ze een band hebben gehad en die niet langer aanwezig is. Hoewel ze de volledige omvang van menselijke afwezigheid misschien niet begrijpen, begrijpen honden wel het emotionele gevoel iemand te missen die niet langer deel uitmaakt van hun dagelijks leven. Ja, honden kunnen last hebben van depressies, en ja, het kan voor hen slopend zijn. Meestal zal uw hond een rouwperiode doormaken die een paar dagen tot enkele weken kan duren, afhankelijk van hoe lang u weg bent.

Als je hond over het algemeen veerkrachtig en gelukkig is en graag speelt, maar als je weg bent, zullen ze niets van de soorten doen, missen ze je. Misschien merkt u dat uw hond bij uw schoenen slaapt, op uw kussen slaapt, op uw badjas slaapt of tijd doorbrengt in de buurt van enkele van uw favoriete (of meest geurige) bezittingen. Wetenschappers van het Dog Cognition Center van de Universiteit van Portsmouth hebben duidelijk bewijs gevonden dat honden hun uitdrukkingen veranderen als directe reactie op menselijke aandacht, volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports. Volgens PetMD associëren honden, hoewel honden zeker emoties voelen, de schuld niet met die emoties.

Hoewel honden niet verwoorden dat ze gelukkig of verdrietig zijn, interpreteren scherpzinnige eigenaren van gezelschapsdieren de emoties van hun huisdieren op basis van gedrag. Als u geen familielid of buurman kunt vinden om deze rol te vervullen, overweeg om een huisdierenoppas te kiezen om de „gewone” van uw hond te zijn. Maar als u zich zorgen maakt dat uw hond u mist terwijl u weg bent, huur dan een hondenuitloper of dierenoppas in om ze gezelschap te houden. Jennifer Freeman, DVM, huisdierenarts en huisdierenverzorgingsexpert van PetSmart, vertelde Elite Daily: „Honden zijn sociale wezens, dus meestal, als ze met rust worden gelaten, slapen ze waarschijnlijk of kijken ze uit de ramen en houden ze dingen in de gaten.

Het is één ding voor je hond om je te missen, maar het is iets anders dat ze van streek zijn door je afwezigheid. Uw hond kan buiten de deur zitten als u in de badkamer bent, ziet hoe u zich klaarmaakt om ergens heen te gaan, of fleurt op als u de autosleutels pakt. Je hond kan naar de deur kijken nadat je bent vertrokken in de hoop dat je er snel doorheen komt. Schreeuwen tegen uw hond kan hem langer beïnvloeden dan de tijd dat u tegen hem schreeuwt en gedragsproblemen veroorzaken.

Soms kunnen nieuwe honden een bron van stress en opwinding zijn voor een huidige hond, wat meer problemen veroorzaakt.