Missen honden je als je op vakantie gaat?

Honden kunnen alleen tijd aan, maar ze missen je wel als je weg bent. Zal mijn hond me missen als ik op vakantie ga? Je hond zal je missen als je op vakantie gaat, maar zal het beter aan als je hem in bekwame handen laat.

Missen honden je als je op vakantie gaat?

Honden kunnen alleen tijd aan, maar ze missen je wel als je weg bent. Zal mijn hond me missen als ik op vakantie ga? Je hond zal je missen als je op vakantie gaat, maar zal het beter aan als je hem in bekwame handen laat. Als u weet dat uw hond last heeft van verlatingsangst wanneer u op vakantie gaat, laat hem dan achter bij iemand die hem veel aandacht zal geven, zodat hij u niet te veel mist. Ja, honden kunnen last hebben van depressies, en ja, het kan voor hen slopend zijn.

Meestal zal uw hond een rouwperiode doormaken die een paar dagen tot enkele weken kan duren, afhankelijk van hoe lang u weg bent. Honden zijn sociale dieren en het verlaten van hun persoon zal in eerste instantie zeker een effect op hen hebben. Het zijn echter ook zeer aanpasbare wezens die zich zullen aanpassen aan het feit dat je er niet bent met een goede hoeveelheid voorbereiding. Honden en mensen hebben een andere relatie met de tijd.

Mensen kijken naar een horloge of briefje waar de zon aan de hemel staat. Uit een onderzoek bleek echter dat honden een beperkter gevoel hebben van hoe de tijd verstrijkt. Het ontdekte dat honden zeker de opwinding voelen wanneer hun baasjes terugkeren, maar de duur van de afwezigheid lijkt niet veel verschil te maken in het niveau van de emotie. Vooral als je een hond hebt met gedragsproblemen of ernstige verlatingsangst, is dit iets dat uitgebreid moet worden gepland en niet lichtvaardig moet worden opgevat.

Vernietiging van huishoudelijke artikelen kan het gevolg zijn van angst of verveling, en het laten vertrekken van hun favoriete persoon voor de dag is een veel voorkomende reden waarom honden verlatingsangst ervaren. Je hond kan voelen hoe je je voelt en weet instinctief dat je op het punt staat door de voordeur te komen. Hij zal beginnen te acteren en zijn grote wapens tevoorschijn halen, de smeekende ogen van puppyhonden en het gezeur in de hoop dat zijn treurige blik en geluiden je zullen overtuigen om niet te gaan. Dit is natuurlijk niet altijd een optie, maar indien mogelijk zou het ongelooflijk zijn om uw hond mee te nemen, afhankelijk van waar u heen gaat en de omstandigheden.

Hier zijn enkele dingen om over na te denken en opties om te overwegen als u wordt geconfronteerd met het thuis laten van uw hond tijdens uw vakantie of onderweg. Als uw hond echt afhankelijk is van uw aanwezigheid, kan hij u constant door het huis volgen, hetzij voordat u ergens heen gaat, wanneer u nergens heen gaat, en vooral als u terugkeert. Als je een trouwe hond hebt (zoals een Collie of een Duitse herder) dan vormen ze op een andere manier banden met je dan de minder loyale rassen (zoals de Alaskan Malamute, Harrier of Terrier). Het is meestal nog steeds niet nodig om aan boord van uw hond te gaan of iemand hem of haar mee te laten nemen in uw furbaby, het komt prima thuis.

Zorg ervoor dat u duidelijk bent over hoe u wilt dat uw hond wordt verzorgd, zodat er geen discrepanties of problemen zijn terwijl u weg bent. Wees echter gerust, zelfs als je hond je intens mist terwijl je weg bent, wees er zeker van dat op het moment dat hij het geluid van je auto op de oprit hoort, zijn staart als een gek kwispelt en je wordt begroet door een liefhebbende vriend. Wanneer alle tekens uw hond aangeven dat u zonder hem op vakantie gaat, kunt u hem helpen zich meer op zijn gemak te voelen door enkele trainingstechnieken te gebruiken. Zoals altijd is het absoluut noodzakelijk om rekening te houden met het temperament van uw hond, hun reactie op verandering en bereidheid om te reizen; maar dit is echt een fantastische kans om uw band met uw hond te versterken en u zich geen zorgen te hoeven maken dat u hem achterlaat.

We hebben deze resultaten nog niet gepubliceerd, maar ik geloof dat het een rookpistool is voor hondenemoties en het bewijs dat honden echt van hun mensen houden, zelfs meer dan hun medehoektanden. Honden associëren bepaalde dingen met het gebeuren op bepaalde momenten en als je er niet bent, gebeuren die dingen niet, wat de angstniveaus kan verhogen. En als je ooit een lange reis hebt ingepakt en je koffer bij de deur hebt gelegd, heb je misschien opgemerkt dat je hond er naast of op ging zitten.