Is 26 augustus nationale hondendag?

Nationale hondendag op 26 augustus moedigt hondenbezit van alle rassen aan. Houd bij het zoeken naar een nieuwe metgezel rekening met de mutts, mixen, raszuivere rassen en alles daartussenin.

Is 26 augustus nationale hondendag?

Nationale hondendag op 26 augustus moedigt hondenbezit van alle rassen aan. Houd bij het zoeken naar een nieuwe metgezel rekening met de mutts, mixen, raszuivere rassen en alles daartussenin. Of het nu gemengd of raszuiver is, grijp de kans voor alle honden om een gelukkig, veilig en misbruikvrij leven te leiden. Hoewel deze dag probeert een licht te werpen op enkele van de negatieve aspecten van hondenfokkerij en onverantwoordelijk hondenouderschap, is het meer een viering van honden in het algemeen en een aanmoediging voor iedereen die erover heeft nagedacht om een hond in hun leven te adopteren om de volgende stappen te zetten.

Er gaan geruchten dat dit ras nog verder terug te voeren is, omdat er in het zuiden van Irak houtsnijwerk is van een hond die erg op dit ras lijkt en ze kunnen dateren uit 7.000 voor Christus. Onnodig te zeggen dat een andere geweldige manier om Nationale Hondendag te eren, zou zijn om een hond een huis te geven dat het echt nodig heeft. 26 augustus is belangrijk voor Colleen omdat het de dag is dat haar familie haar Sheltie adopteerde toen ze 10 jaar oud was. Deze eerste formele hondenshow wordt gehouden in Newcastle, met een andere aanhang in 1863 die indrukwekkender is.

De datum van 26 augustus is belangrijk, omdat het de datum is dat Colleens familie haar eerste hond Sheltie adopteerde uit het plaatselijke dierenasiel, toen Colleen 10 jaar oud was. National Dog Day is opgericht om honden te promoten en de aandacht te vestigen op de noodzaak om ze uit schuilplaatsen te adopteren. National Dog Day wordt ondersteund door spraakmakende individuen als de voormalige Amerikaanse president George W Bush wiens eigen hond, Barney de Schotse terriër, zijn eigen website heeft en zelfs speelde in een reeks korte films. Dit laatste gaat over de band tussen een jonge korporaal van de marine en hoe ze levens redt vanwege de band die ze heeft met haar militaire gevechtshond.

Het is een geweldige film, en er zijn er nog veel, veel meer, dus haal de popcorn binnen en breng de dag door met wat hondenfilms.