Gaan honden graag op vakantie?

Om de eentonigheid te verlichten en honden de kans te geven hun batterijen op te laden, zeggen Hall en andere hondengedragsdeskundigen dat het veel goeds doet om ze mee te nemen op vakantie. Ze zijn vrij om plezier te hebben met hun gezin, en de extra stimulatie en lichaamsbeweging verlicht zowel verveling als stress.

Gaan honden graag op vakantie?

Om de eentonigheid te verlichten en honden de kans te geven hun batterijen op te laden, zeggen Hall en andere hondengedragsdeskundigen dat het veel goeds doet om ze mee te nemen op vakantie. Ze zijn vrij om plezier te hebben met hun gezin, en de extra stimulatie en lichaamsbeweging verlicht zowel verveling als stress. Mensen en honden die op vakantie gaan, zijn meestal fysiek actiever tijdens hun vakantie. Zelfs een wandeling op het strand, hoewel ontspannend, brengt je nog steeds in beweging.

Ondanks wat sommige films ons vragen te geloven, krijgen maar heel weinig honden ooit de reisbug en willen ze de wereld verkennen. Aan het eind van de dag zijn ze thuis meestal het gelukkigst. Vakanties zijn een geweldige manier om tijd met uw hond door te brengen, maar niet alle honden zullen de verandering leuk vinden en hebben misschien niet zoveel plezier als u wilt. Denk na over zaken als hun leeftijd en gezondheid voordat u boekt, want soms is het misschien een beter idee om iemand voor uw hond te laten zorgen terwijl u weg bent.

Veel honden houden van zwemmen in de zee en dartelen op een zandstrand. Als het goed is gepland, kan een vakantie aan zee geweldig leuk zijn, zowel voor jou als voor je trouwe viervoeter. Zoveel van onze vakantiehuiseigenaren en bezoekers nemen hun harige vrienden mee, en we zien ze graag op onze parken. Al onze locaties zijn huisdiervriendelijk, met veel om hen te huisvesten, dus we zijn nog een stap verder gegaan en een onderzoek uitgevoerd om precies te zien hoeveel hondjes het heerlijk vinden om met hun gezin op verblijf te gaan.

Honden en mensen hebben een andere relatie met de tijd. Mensen kijken naar een horloge of briefje waar de zon aan de hemel staat. Uit een onderzoek bleek echter dat honden een beperkter gevoel hebben van hoe de tijd verstrijkt. Het ontdekte dat honden zeker de opwinding voelen wanneer hun baasjes terugkeren, maar de duur van de afwezigheid lijkt niet veel verschil te maken in het niveau van de emotie.

Als u met de auto of recreatievoertuig reist, zorg er dan voor dat uw hond ontspannen is tijdens langere ritten, niet autoziek wordt en weet hoe hij zich moet settelen. Om veel „pre-training te vermijden voor wat je weet dat het waarschijnlijk een eenmalige ervaring zal zijn, wil je misschien een uitje kiezen dat je de ervaring geeft die je wenst, terwijl je toch rekening houdt met de persoonlijkheid van je hond. Bovendien worden sommige honden te opgewonden of angstig tijdens het reizen, wat kan leiden tot zaken als markeren, blaffen of destructief gedrag. Veel honden zijn duidelijk blij als ze dit allemaal met ons, hun sociale groepen, onderzoeken, maar als ze alleen zijn, kan hun reactie heel anders zijn.

Voor honden die van een warmere, zomerse sfeer houden, overweeg dan een van de vele hondenstranden te bezoeken waar ze in de branding kunnen rennen en andere vakantiepups kunnen ontmoeten. Honden leren de geur van de wachtkamer van de dierenarts te wantrouwen en nu gebruiken sommige dierenartsen kalmerende feromonen in hun klinieken. Als uw vakantie gaat om wandelen, wandelen of backpacken, zorg er dan voor dat uw hond in goede conditie is om aan uw wandelverwachtingen te voldoen. Terwijl het een zeer kalmerende activiteit is, creëert gezellig zijn bij het vuur met hun baasje een gevoel van plezier en tevredenheid bij honden.

Wat oudere honden betreft, is een verandering in omgeving een geweldige kans om hun training in een neutrale ruimte te verbeteren zonder de bagage van eerder leren thuis. Het is normaal dat honden het territorium waarderen dat ze goed kennen, waar ze weten dat ze gemakkelijk voedsel, water en onderdak kunnen vinden.