Waarom is 26 augustus hondendag?

Labrador retrievers zijn's werelds nummer één hondenras. National Dog Day wordt opgericht door Colleen Paige die 26 augustus kiest omdat dat de dag was dat haar familie haar eerste hond mee naar huis bracht.

Waarom is 26 augustus hondendag?

Labrador retrievers zijn's werelds nummer één hondenras. National Dog Day wordt opgericht door Colleen Paige die 26 augustus kiest omdat dat de dag was dat haar familie haar eerste hond mee naar huis bracht. Deze dag is ook een kans om te praten over kwesties als overbevolking van huisdieren, overbevolking in schuilplaatsen en onverantwoordelijk gedrag van hondenouders. Als u overweegt om in de nabije toekomst een hond aan uw gezin toe te voegen, bekijk dan zeker uw schuilplaatsen en reddingsacties in uw omgeving.

In feite is dit iets dat we graag elke Nationale Hondendag doen - lees meer over verhalen waarin honden ongelooflijke dingen hebben gedaan - en we raden je aan hetzelfde te doen. Van het veilig houden van het werken voor de hulpdiensten tot het ondersteunen van mensen die blind, doof of gehandicapt zijn, honden doen veel voor ons mensen, en dit is een kans om iets terug te geven. Dit is niet alleen een tijd om je eigen vriend met poten extra lof te geven, maar ook om de Fidos in de beroepsbevolking te bedanken die ernaar streven het leven van mensen te verrijken als hulphonden, KP-agenten en werkende militaire honden. Eer de beste vriend van de mens en hun heroïsche bijdragen op Hondendag - verwen de pups in je leven en geef iets terug door een liefdadigheidsinstelling of asiel voor honden te steunen.

De datum van 26 augustus is belangrijk, omdat het de datum is dat Colleens familie haar eerste hond Sheltie adopteerde uit het plaatselijke dierenasiel, toen Colleen 10 jaar oud was. De dag is belangrijk omdat er honderden honden over de hele wereld zijn die door lokale autoriteiten moeten worden gered, omdat mensen er niet goed voor zorgen. National Dog Day is opgericht door de fantastische Colleen Page, een toonaangevende expert op het gebied van huisdierenleven en gezinslevensstijl. We vieren ook National Dog Mom's Day, National Rescue Dog Day en National Make A Dog's Day onder vele anderen.

Hoewel de American Kennel Club (AKC) officiële rassen erkent, worden niet alle honden met ouders van hetzelfde ras door de AKC als officieel beschouwd.