Hoe lang is een hondenjaar?

Jaar twee voor een hond staat gelijk aan ongeveer negen jaar voor een mens. En daarna zou elk mensenjaar ongeveer vijf jaar duren voor een hond.

Hoe lang is een hondenjaar?

Jaar twee voor een hond staat gelijk aan ongeveer negen jaar voor een mens. En daarna zou elk mensenjaar ongeveer vijf jaar duren voor een hond. Heb je je ooit afgevraagd hoe oud je hond is in mensenjaren? Hoe lang IS een hondenjaar? Niet alle rassen worden hetzelfde, dus gebruik onze hondenleeftijdscalculator om hondenjaren om te zetten in menselijke jaren. De meest nauwkeurige berekening van hondenjaren moet rekening houden met het specifieke ras en de grootte van de betreffende hond.

Gezien deze verschillen in levensverwachting op basis van ras en grootte, kunt u zien dat een eenvoudige formule van één mensenjaar gelijk aan zeven hondenjaren niet nauwkeurig zou zijn. Nieuw onderzoek toont echter aan dat het uitzoeken hoe hondenjaren precies naar menselijke jaren kunnen worden vertaald, misschien niet zo eenvoudig is als het vermenigvuldigen van een aantal met zeven. Er zijn veel manieren om de leeftijd van een hond te identificeren en hondenjaren te vertalen naar mensenjaren - behalve natuurlijk hun verjaardag te kennen - van de vorming van hun tanden tot de ontwikkeling van hun lichaam. Hoe dan ook, zodra uw hond zijn laatste jaren bereikt, wilt u zijn gedrag, activiteitsniveau en eetgewoonten extra nauwlettend in de gaten houden.

Het idee van een „hondenjaar” is waarschijnlijk ontstaan als gevolg van het feit dat honden zich in een ander tempo ontwikkelen dan mensen. Volgens de American Kennel Club veronderstellen sommige onderzoekers dat dit komt omdat grotere honden sneller worden getroffen door leeftijdsgerelateerde ziekten. Kleinere honden leven meestal langer dan grotere honden, maar ze kunnen sneller volwassen worden in de eerste paar levensjaren. Grotere rassen zullen „sneller verouderen op papier, wat betekent dat hun equivalent in de menselijke leeftijd hoger zal zijn dan dat van een kleinere hond die tegelijkertijd werd geboren.

In feite kan het equivalent van de leeftijd van hond tot mens van jaar tot jaar veranderen, afhankelijk van de leeftijd en grootte van uw huisdier. Het lijkt het gemakkelijkst om de leeftijd van een hond te berekenen wanneer ze in de eerste paar levensjaren zijn, hoewel er nog een andere belangrijke factor is waarmee rekening moet worden gehouden. Uw hond verdient immers de best mogelijke zorg, ongeacht hoe oud hij is - daarom verzekert Pumpkin honden van alle leeftijden. In de loop van de tijd voor veel hondenrassen kan deze variabele formule gemiddeld uitkomen op de algemene overtuiging dat één mensenjaar gelijk is aan ongeveer zeven hondenjaren.

Het omzetten van hondenjaren naar menselijke jaren hangt af van verschillende factoren, aangezien speelgoed-, kleine, middelgrote, grote en gigantische honden anders rijpen, daarom honden tot 50 lbs.