Hoe voelen honden zich als je op vakantie gaat?

Je hond weet wel wanneer je op vakantie gaat Dus je hond weet dat je weggaat, en hij gaat waarschijnlijk niet mee. Hij zal beginnen te acteren en zijn grote wapens tevoorschijn halen, de smeekende ogen van puppyhonden en het gezeur in de hoop dat zijn treurige blik en geluiden je zullen overtuigen om niet te gaan.

Hoe voelen honden zich als je op vakantie gaat?

Je hond weet wel wanneer je op vakantie gaat Dus je hond weet dat je weggaat, en hij gaat waarschijnlijk niet mee. Hij zal beginnen te acteren en zijn grote wapens tevoorschijn halen, de smeekende ogen van puppyhonden en het gezeur in de hoop dat zijn treurige blik en geluiden je zullen overtuigen om niet te gaan. Je hond kan snel en gemakkelijk je emoties oppikken. Als je je zorgen maakt om hem te verlaten, zal hij zich zorgen maken dat je weggaat.

Als je je op je gemak voelt (hoewel je hem natuurlijk mist), zal je hond hetzelfde voelen. Ten eerste kunnen ze iets ervaren dat lijkt op depressie. Bovendien kan uw afwezigheid van invloed zijn op hun routine, wat leidt tot verschillende gedragsproblemen. Het kan ook zorgen voor angst en een gevoel van onzekerheid.

Een ander belangrijk ding om te onthouden is dat honden je emotionele signalen oppikken. Als je je zorgen maakt en je zorgen maakt om weg te gaan, zullen ze die energie voelen en in ruil daarvoor ook bezorgd en angstig zijn. Zal mijn hond me missen als ik op vakantie ga? Je hond zal je missen als je op vakantie gaat, maar zal het beter aan als je hem in bekwame handen laat. Als u weet dat uw hond last heeft van verlatingsangst wanneer u op vakantie gaat, laat hem dan achter bij iemand die hem veel aandacht zal geven, zodat hij u niet te veel mist.

Zorg ervoor dat uw hond niet voor lange tijd alleen wordt gelaten, of helemaal niet als de verlatingsangst intens is. Wanneer je wordt geconfronteerd met het verlaten van de stad, kan het een stressvolle en moeilijke beslissing zijn om uit te zoeken wat je met je hond moet doen terwijl je weg bent. Standaard kennels maken gebruik van individuele kooien of kamers, maar goed gesocialiseerde honden mogen spelen. Desalniettemin kan de ervaring voor sommige honden verontrustend zijn en kunnen ze van streek raken, zelfs weigeren te eten terwijl je weg bent.

Als je merkt dat je van streek of angstig bent, haal dan diep adem en doe je best om je gevoelens niet op je huisdier te projecteren. Meestal zal uw hond een rouwperiode doormaken die een paar dagen tot enkele weken kan duren, afhankelijk van hoe lang u weg bent. Door uw hond een paar keer de oppas te laten ontmoeten voordat u vertrekt, voelt hij zich comfortabeler. Als je een trouwe hond hebt (zoals een Collie of een Duitse herder) dan vormen ze op een andere manier banden met je dan de minder loyale rassen (zoals de Alaskan Malamute, Harrier of Terrier).

Als je je zorgen gaat maken of je hond in orde is, kun je die dingen niet doen. Aan de andere kant ben je bang dat er iets met hen kan gebeuren terwijl je weg bent en ook dat ze een hekel zullen hebben aan het feit dat je ze verlaat - dus zal je hond je missen als je op vakantie gaat?. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat het geen goede of verantwoorde beslissing is om uw hond gedurende langere tijd zonder zorg alleen in huis te laten.