Denken honden dat je ze in de steek hebt gelaten als je op vakantie gaat?

Onze honden zullen niet per se denken dat we ze in de steek hebben gelaten als we op vakantie gaan. Een veilige en goed aangepaste hond kan het ook goed aan als je weg bent.

Denken honden dat je ze in de steek hebt gelaten als je op vakantie gaat?

Onze honden zullen niet per se denken dat we ze in de steek hebben gelaten als we op vakantie gaan. Een veilige en goed aangepaste hond kan het ook goed aan als je weg bent. Desalniettemin kan de ervaring voor sommige honden verontrustend zijn en kunnen ze van streek raken, zelfs weigeren te eten terwijl je weg bent. Ja, honden kunnen last hebben van depressies, en ja, het kan voor hen slopend zijn.

Meestal zal uw hond een rouwperiode doormaken die een paar dagen tot enkele weken kan duren, afhankelijk van hoe lang u weg bent. Honden zijn liefdevolle en inzichtelijke dieren. Als je je blauw voelt, springt je hond op je schoot en verstikt je met natte kusjes. Je hond kan voelen hoe je je voelt en weet instinctief dat je op het punt staat door de voordeur te komen.

Het is dus niet verwonderlijk dat uw hond ook de kennis heeft om de tekenen te begrijpen dat u op het punt staat zonder hem op reis te gaan. Ja, het komt goed met je hond als je op vakantie gaat. Honden zijn veerkrachtig en als je de juiste stappen neemt om ervoor te zorgen dat er goed voor hem wordt gezorgd, dan komt het prima met hem. Dit is natuurlijk niet altijd een optie, maar indien mogelijk zou het ongelooflijk zijn om uw hond mee te nemen, afhankelijk van waar u heen gaat en de omstandigheden.

Maar de studie leek aan te tonen dat hoe langer een hond weg was van zijn baasje, hoe meer ze hem misten. Honden associëren bepaalde dingen met het gebeuren op bepaalde momenten en als je er niet bent, gebeuren die dingen niet, wat de angstniveaus kan verhogen. De angst van uw hond als hij weet dat u ergens zonder hem heen gaat, is het resultaat van bijbehorend leren. Wanneer je hond je die wanhopige blik en gejammer geeft als je het huis verlaat, kan het je schuldig maken.

Ik heb geleerd dat je hond die zoveel voor je betekent niet zomaar ergens moet worden geschoven voor je gemak terwijl je een week of twee op vakantie gaat. Met de hoeveelheid opties die tegenwoordig beschikbaar zijn, is het altijd het beste om iemand te vinden die voor uw hond in uw huis zorgt of andere plekken te vinden waar hij kan verblijven, zodat hij voldoende zorg heeft. Zorg er ook voor dat uw hond op de hoogte is van zijn vlooien- en tekenmedicijnen, want vlooien kunnen een probleem zijn wanneer een groot aantal honden samen is. Hoewel het misschien prima is voor een kratgetrainde hond, kan instappen in een kooi angst veroorzaken voor een hond die er niet aan gewend is.

Als je een trouwe hond hebt (zoals een Collie of een Duitse herder) dan vormen ze op een andere manier banden met je dan de minder loyale rassen (zoals de Alaskan Malamute, Harrier of Terrier). Als je het niet leuk vindt dat je hond de hele tijd in een kleine kooi blijft, zoek dan naar een instapfaciliteit die luxe instappen biedt.