Welke dag vieren we honden?

We zijn allemaal hondenliefhebbers en we willen onze harige vrienden echt het beste geven wat we kunnen. 26 augustus is Nationale Hondendag, je hebt er waarschijnlijk van gehoord.

Welke dag vieren we honden?

We zijn allemaal hondenliefhebbers en we willen onze harige vrienden echt het beste geven wat we kunnen. 26 augustus is Nationale Hondendag, je hebt er waarschijnlijk van gehoord. Maar heb je gehoord van Fancy Rat and Mouse Day op 12 november, of wat dacht je van National Pet Bird Day op 17 september?. De feestdag staat ook bekend als National Dog Day, Dog Appreciation Day, World's Dog Day en International Dog Day.

We vieren ook National Dog Mom's Day, National Rescue Dog Day en National Make A Dog's Day onder vele anderen. National Dog Day, opgericht in 2004 door Animal Welfare Advocate en Pet Lifestyle Expert, Colleen Paige, viert alle rassen, gemengd en puur en dient om het publiek te stimuleren om het aantal honden te erkennen dat elk jaar moet worden gered, hetzij uit openbare schuilplaatsen, reddingen en reddingsacties van puur ras. De vakantie heeft ook tot doel het bewustzijn te vergroten over de adoptie van honden en het belang om reddingshonden een veilige en liefdevolle omgeving te bieden. Deze maand omvat ook Dog Biscuit Appreciation Day, die ik als hondenuitloper zeker zal vieren.

Maar huisdierenvakanties gaan niet alleen over dansen door het huis met je kat die toevallig gekleed is als een piraat National Meow Like Pirate Day, 19 september. Hoewel vele dagen gericht zijn op het vinden van liefdevolle huizen voor honden, breidt deze dag die overweging uit om verder te kijken dan het ras. Deze uitgebreide kalender met speciale hondenvakanties en kattenvakanties, het hele jaar door bijgewerkt, biedt leuke vakanties en serieuze bewustmakingsdagen, weken en maanden voor huisdieren die de aandacht richten op uitdagingen in de dierenwereld. Deze dag is ook een kans om te praten over kwesties als overbevolking van huisdieren, overbevolking in schuilplaatsen en onverantwoordelijk gedrag van hondenouders.

Een van Charles Shulz's eerste personages, Charlie Brown's hond, Snoopy, verschijnt op 4 oktober 1950 verschijnt slechts twee dagen na het inaugurele optreden van de strip. In feite is dit iets dat we graag elke Nationale Hondendag doen - lees meer over verhalen waarin honden ongelooflijke dingen hebben gedaan - en we raden je aan hetzelfde te doen. National Dog Day wordt ondersteund door spraakmakende individuen als de voormalige Amerikaanse president George W Bush wiens eigen hond, Barney de Schotse terriër, zijn eigen website heeft en zelfs speelde in een reeks korte films. Veel mensen zijn bekend met de belangrijkste huisdierenvakanties zoals de eerder genoemde Nationale Hondendag, PSI's Take Your Dog to Work Day, National Pet Day en Adopt a Shelter Pet Day, maar er zijn nog veel meer huisdierenvakanties om te vieren.

Eer de beste vriend van de mens en hun heroïsche bijdragen op Hondendag - verwen de pups in je leven en geef iets terug door een liefdadigheidsinstelling of asiel voor honden te steunen.